Generatie Y, Generation X, Generation Z - Definitie en overzicht (2024)

2. november 2017/ Julija Mihovilovic, Kassandra Knebel

Generatie Y, Generation X, Generation Z, BabyBoomer - Wat maken de generaties goed, wat hen onderscheidt en hoe ze ze met succes beheren.

Inhoud

De veranderingen in de wereld van het werk

Digitalisering, globalisering en demografische verandering

In de afgelopen jaren is de wereld van het werk fundamenteel begonnen te veranderen - en dit zal de komende jaren doorgaan: digitaliserings- en globaliseringsstappen vooruit en eisen werknemers en nieuwe ondernemerschap nieuwe vaardigheden en benaderingen.Bovendien is de demografische verandering begonnen, wat betekent dat de leeftijdssterke jaargangen van het nu ongeveer 50 tot 65-jarigen herstel achterblijven en gaten, die de zwakke generaties van de geboorte niet puur aantal getallen invullen. Personeel wordt een schaarse bron. De werknemer van de toekomst zal kunnen kiezen tussen verschillende werkgevers.

Het belang van verandering voor bedrijven

Voor bedrijven betekent dit dat ze aandacht vestigen op zichzelf en intensieve zoekopdrachten om geschikte werknemers te vinden.De concurrerende om talenten, de zo -aangedreven "oorlog voor talenten" zal in de toekomst blijven verslechteren.Bedrijven moeten zich zorgen maken over de toegevoegde waarde die ze potentiële werknemers kunnen bieden, zodat ze besluiten voor hen te werken.Tot nu toe zijn bedrijfsauto's en statussymbolen een belangrijke stimulans geweest, de neiging hooi gaat naar de Flacher-hiërarchieën en het evenwicht tussen werk en privéleven, omdat andere waarden belangrijk zijn geworden voor mensen van jongere generaties.

  • Wat wil je bereiken?
  • Wat motiveert je?
  • Wat hebben bedrijven te bieden om een ​​aantrekkelijke werkgever te zijn?

Het is zich ervan bewust dat de termGeneratieDiverse individuele individuen kunnen worden ondergebracht en iedereen kan iedereen recht doen.Desalniettemin zijn de neigingen te voorzien.We willen onszelf wijden aan de belangrijkste kenmerken van elke generatie en hun effecten op bedrijven.

Generation Y, Generation X, Generation Z - Definition & Übersicht (1)

Hoe bepalen generaties elkaar?

De definitie vanGeneratie

Een generatie is een leeftijdsgroep die een soortgelijk karakter heeft ervaren door historische of culturele gebeurtenissen in de kindertijd of jeugd.Vooral drastische gebeurtenissen zijn oorlogen, noodsituaties zoals in de periode na de oorlog of politieke veranderingen zoals de keertijd.Sociale trends zoals de jaren 1968 of digitalisering hebben echter ook een impact op het dagelijkse leven van de bevolking en dus ook op de generatie, wat de eerste is die opgroeit met deze veranderingen.

We merken vaak alleen het verschillende gedrag en de waarden van twee generaties op wanneer ze in een generatie conflict komen.Een klassieker: de oudere generatie dringt aan op regels en gedragsnormen die de jongere generatie als één beschouwt;De oudere generatie vindt echter de niet-naleving van deze gedragsnormen respectloos.

Instructievariantie en intergenerationeel verschil

Het is moeilijk om generaties na jaren te definiëren, omdat er verstrooiing is, de zo -aangedane intergeneratievariantie: het is mogelijk dat iemand duidelijk wordt toegewezen aan een bepaalde generatie gedurende het geboortjaar, maar toont kenmerken van een andere generatie.De jaargangen die beginnen en eindigen van een generaties variëren ook met 5 tot 10 jaar variëren.Generatie Y wordt de generatie genoemd van degenen die tussen 1971 en 1997 zijn geboren, maar de anderen vinden de Ypsilonians in de jaren 1980, 1983 of 1985 tot 2000. Een strikte definitie is niet mogelijk.

Desalniettemin is er een intergenerationeel verschil, dat wil zeggen dat de gemiddelde waarden van verschillende generaties aanzienlijk verschillen: andere doelen worden gezocht, manieren veranderen, er zijn andere waarden.

Generation Y, Generation X, Generation Z - Definition & Übersicht (2)

Kritiek op het concept van generatie

We willen hen niet achterhouden van het feit dat het concept controversieel is.

Organisatorisch onderzoek Marcel Schütz

De organisatieonderzoeker Marcel Schütz van de Universiteit van Oldenburg behandelt trends in werkorganisaties.Hij bekritiseert generatieconcepten: "The" Gen Y "werd uitgevonden in een reclamagazine.Niets tegen de marketingers, maar trendcampagnes en wetenschap zijn twee dingen. ”In feite werd de term generatie Y voor het eerst genoemd in 1993 in het Amerikaanse advertentiemagazine.

Volgens Schütz zijn noch de tijdelijke opdrachten duidelijk, noch de eigenschappen en waarden waarvan wordt gezegd dat ze een generatie hebben.In één weergave wordt bijvoorbeeld de veel gediscuseerde generatie Y gepresenteerd als nogal carrière -critisch, in de volgende, aan de andere kant als nogal ambitieus.Er zijn altijd prestatiekritieke sociale klassen geweest.Hij ziet niet dat dit zich ontwikkelt tot een algemeen sociaal fenomeen.Omdat: "In studenten (Generation Y) kun je observeren vanuit minder rijke omstandigheden of met een migratieachtergrond van hoe ongebroken en respectabel wiens ambitie is om te klimmen, in de samenleving om een ​​plaats economisch te ontwikkelen." Schütz ziet carrièrecritici en ambitie als een tegenstrijdigheid als een tegenstrijdigheid .

Sociale, educatieve en gezondheidswetenschapper Klaus Hurrelmann

De sociale, educatieve en gezondheidswetenschapper Klaus Hurrelmann, hoogleraar volksgezondheid en onderwijs aan de Derhertie School of Governancein Berlijn heeft al lang te maken met jeugdonderzoek.Hij is co-auteur van de Shell Youth Studies.Op zijn beurt ziet hij duidelijke neigingen en evalueert blijkbaar tegengestelde trends.Hij beschouwt dus niet noodzakelijkerwijs een carrière -kritische houding en ambitie als contrast of onverenigbaar.

In de Frankfurt -generaal geeft hij uit over Generation Y en carrière, “alle studies in deze vraag geven aan dat het maken van een carrière op zich niet het verklaarde doel van deze generatie is.In plaats daarvan is uw wens om invloed te hebben en iets vorm te geven waarvan u denkt dat het belangrijk is ... ”.Volgens Hurrelmann richten de leden van Generation Y tactisch hun leven aan en zijn ze gericht op succes in een stroomliner.Ze zouden de generatie van de 68 niet leuk vinden, maar “ze proberen het systeem van binnenuit te ondermijnen.En dat is eigenlijk revolutionair in deze generatie. "

Generation Y, Generation X, Generation Z - Definition & Übersicht (3)

Laten we nu eens kijken naar de verschillende generaties:

Hoofdfunctie Lederen generatie Baby Boomer

Life to Work (1955-1965)

De generatie van babyboomers is de geboren na 1955;Deze generatie volgt de post -water -generatie, die werd geboren tussen 1945 en 1955.In de jaren onmiddellijk na de Tweede Wereldoorlog was het geboortecijfer nog steeds relatief zwak.Het steeg echter scherp aan het begin van de jaren 1950 en hield de So -called Pill Kink in het midden van 1960 vast.Er was ook een babyboom in de Verenigde Staten, maar deze begon in 1946.In 1964, met ongeveer 1,4 miljoen pasgeborenen, was het aantal geboorten in Duitsland in Duitsland.Toen ging het geboortecijfer terug.Het sterftecijfer is sinds 1972 boven het geboortecijfer.Het bevolkingsaandeel van de babyboomers is zeer hoog in vergelijking met alle andere generaties, maar er zijn relatief weinig studies naar de waarden of de levensstijl van degenen die in deze tijd zijn geboren.Het vertrek van de babyboomers uit het werkende leven vormt nieuwe uitdagingen.

Jeugd en jeugd

De babyboomers werden grootgebracht door de generatie van traditionalisten (1922-1945).Deze opleiding was traditioneel en dat geldt ook voor het familiefoto.Er waren duidelijke hiërarchieën;Er was fokkerij en orde in de families. Babyboomer groeide op in de tijd van het economische wonder.Nieuwe mogelijkheden zijn geopend;Universiteiten werden toegankelijk voor een breed deel van de bevolking, reizen naar het buitenland werd mogelijk, de eerste persoon kwam de maan binnen.

Op het werk

In zijn onderzoek uit 2010 ontdekte het Knoll -bedrijf dat werkzekerheid een van de hoogste posities had voor babyboomers;een aangename werksfeer ofWerk leven balansBlijf minder belangrijk.Over het algemeen is werk een hoog bezit, het concept van workaholic werd gevormd door deze generatie.BabyBoomersind Team -georiënteerd, gericht op je carrière en wil in managementposities komen. Je wilt nodig zijn en je wilt gewaardeerd worden voor wat je kunt doen.Uw prospects: beroep, beroepsberoep ...

Generation Y, Generation X, Generation Z - Definition & Übersicht (4)Generation Y, Generation X, Generation Z - Definition & Übersicht (5)

Belangrijkste kenmerken van deGeneratie X

Work to Live (1965-1979)

Generation X had verschillende namen in de FRG voor zijn jeugd: Generation Golf of MTV, het genereren van schoenen, maar ook nul geitengeneratie of geen toekomsteratie.

Jeugd en jeugd

Generatie X groeide op tot welvaart.In hun jeugd veranderden traditionele familiestructuren;De scheidingspercentage steeg, er waren eerste patchworkfamilies.Autoriteiten en tradities werden in twijfel getrokken;De levensstijl was nogal individualistisch en kritisch.

Op het werk

Elke generatie probeert zich af te breken van de bestaande generaties.In het geval van Generation X wordt het "leven om te werken" de babyboomer het credo "werk om te leven".Hier komt werk niet eerst, maar is een middel tot een doel.Het doel: om een ​​materiaal veilig leven te leiden, om iets te kunnen betalen.

De Xer is goed opgeleid, ambitieus voor ambitieus.U bent op zoek naar ontwikkelingsmogelijkheden en wilt vooruitgang boeken.Maar de tijd is altijd belangrijker dan geld.Ze streven naar een hoge kwaliteit van leven, waarderen een evenwichtige balans tussen werk en privé.Ze hebben dit waarschijnlijk geleerd van het gedrag van de vorige generatie die alleen leefde om te werken.Je wilt je leven niet zo doorbrengen.Dit is een zeer belangrijke verandering in de wereld van het werk.

Generatie X -mensen zijn meestal onafhankelijk en individualisten.In de professionele context zijn ze minder gebaseerd op teamwork, omdat hun voorkeurs manier van werken onafhankelijk werk is.U wilt vrijheid in het werkontwerp.

Generation Y, Generation X, Generation Z - Definition & Übersicht (6)

Belangrijkste kenmerken van generatie y

Connect Work and Life (1980-1994)

We komen de generaties tegen die tot nu toe zijn beschreven in ons dagelijkse werk.De familieleden van Generation Y, die eerder zijn geboren, zijn al actief in het professionele leven, degenen die later zijn geboren, zijn net ingekomen op de arbeidsmarkt.Over 10 jaar zal 50 % van de werknemers lid zijn van Generation Y.

Ze zijn de best onderzochte generatie tot nu toe.Talloze studies, publicaties en mediabijdragen behandelen deze generatie en de toegang tot de wereld van het werk, die deze duurzaam zullen blijven veranderen.Daarom wijden we onszelf een beetje meer gedetailleerder aan de Ypsiloners.

Voor Generation Y - Gesproken waarom (Engels waarom) is er een vloed van namen:

Generatie misschien, generatie stage, generatie me, generatie niet in staat om te relateren, millennials of - generatie precaire, generatie domme of zelfs generatie chips.

Jeugd en jeugd

Generatie Y groeit op in een wereld van klimaatverandering, globalisering en terrorisme.Ze is zich ervan bewust dat dingen snel veranderen, er zijn geen onderpand en heeft besloten van het leven te genieten.

De ypsiloners werden opgevoed met een nogal anti -autoritaire, zorgzame, soms over -caring educatieve stijl en de trend naar co -determination, wensen werden snel vervuld.Ze zijn de eerste generatie, waarvan sommige zijn gegroeid in het digitale tijdperk, en daarom worden ze ook wel digitale inboorlingen genoemd.Communicatie in realtime is de standaard, een leven zonder mobiele telefoon en internet is moeilijk voor te stellen.

Op het werk:

Millennials zijn op zoek naar betekenis in wat ze doen.Dit betekent dat u bereid bent om meer te doen en te leren wanneer u een project verstandig vindt.Aan de andere kant vragen ze wat de betekenis van een activiteit is, wat u de naamgeneratie heeft gebracht waarom.Het werken aan hun manier van werken en hun eisen aan werk verschillen van de vorige generaties.Het is dus niet langer zo belangrijk om in een leidende positie te komen;Ypsiloners geven de voorkeur aan platte hiërarchieën, netwerken en teamwerk.In plaats van zich te concentreren op uitgebreide carrièredoelen en een veilige baan, bent u meesters in projectwerk.In een onderzoek heeft het Berlijnse instituut Trendenz bewezen dat collegialiteit en persoonlijke ontwikkeling de belangrijkste waarden van deze generatie zijn, terwijl status en prestige de laatste 19 plaatsen namen.

De Ypsilon -generatie heeft een hoge eisen aan het vrije en privéleven.Om zich op de werkplek op hun gemak te voelen, willen ze niet langer werk en leven scheiden, maar verbinding maken.Om privé -dingen op het werk te doen, hoort bij dit concept en werkt indien nodig in uw vrije tijd.Ze werken liever met mensen op dezelfde golflengte.Volgens Dershell Youth Study 2010 zijn Diligence en Ambition erg belangrijk voor hen, wat bijvoorbeeld kan worden gezien door het feit dat steeds meer jonge mensen afstuderen van de middelbare school en in een kortere tijd studeren.

Waarom het belangrijk is voor bedrijven om met Generation Y om te gaan

De Ypsilon -generatie heeft de demografische verandering aan de kant: over een paar jaar zullen er te weinig miljoenen specialisten zijn.Dus de bedrijven doen het goed om zich aan te passen aan de behoeften van de nieuwe generatie om aantrekkelijk te zijn voor jonge werknemers.Ypsilon -werkgevers zijn op zoek naar een goede reputatie en goede ontwikkelingsmogelijkheden.Als de motivatie echter verloren gaat, zwaaien andere aantrekkelijke professionele alternatieven of als er problemen zijn met de managers, de leden van deze generatie hebben de neiging om relatief snel te annuleren;Millennials tolereren gemiddeld slechts een half jaar voor hen.Omdat ze opgroeiden dat permanente verandering in een wereld is, zijn ze flexibeler dan bijvoorbeeld de babyboomers, die gemiddeld 2-3 jaar duren voordat ze een ongemakkelijke werksituatie verlaten.

Wat zegt de wetenschap?Jeugdonderzoeker Prof. Klaus Hurrelmann

Jeugdonderzoeker Prof. Klaus Hurrelmann voorspelt leden van Generation Y in een FAZ-interview: “Je zult geen carrière maken op zichzelf om meer geld te krijgen en meer macht te hebben, hoewel natuurlijk veel van hen er nog steeds over nadenken als je dat voorheen Deze opties: de 68s verwierpen ook deze nogal burgerlijke doelen, en sommigen van hen klommen snel de carrièreladder.Met de momenteel jonge generatie ziet het er echter geweldig uit dat ze op zoek zijn naar een professionele activiteit waarin ze hun ideeën kunnen realiseren en die ze levend laten: leven en werken tijdens het werken.Als ze hieruit interpreteren, zijn ze geknepen met een carrière, is helemaal verkeerd.Ze voelen zich bijna helderder hoe gevaarlijk deze zelf -disadvantage -spiralen zijn waarin je in het professionele leven van vandaag kunt komen. "

Generation Y, Generation X, Generation Z - Definition & Übersicht (7)

Belangrijkste kenmerken van deGeneratie Z

- Werk is slechts een deel van het leven (vanaf 1995)

Deze generatie is nog niet actief in de wereld van het werk.Het begint nu met werkende leven.We kunnen alleen mogelijke ontwikkelingen later beoordelen, omdat we nog geen ervaring hebben gehad met hoe de mensen van deze generatie zich gedragen en ontwikkeld worden in de wereld van het werk.Een paar neigingen laten echter al zien:

Op het werk

Zoals alle generaties proberen leden van Generation Z af te breken van de vorige en daarom te zoeken naar meer scheiding tussen werk en privéleven.In tegenstelling tot de vorige generatie Y willen ze meer structuren en zijn ze op zoek naar vaste afbakeningen.Het zal dus niet langer mogelijk zijn om werk naar huis te nemen.Deze generatie zal niet langer zo klaar zijn om te presteren als generatie Y, omdat ze op zoek zijn naar betekenis en zelfvervulling meer in het privéleven en sociale contacten dan op het werk.Dit privéleven vindt grotendeels online plaats;De afbakening tussen virtueel en echt wordt kleiner.

Digitale inboorlingen

Ze zijn de eerste generatie die volledig opgroeide in het digitale tijdperk en daarom hyper -netwerk zijn.

In tegenstelling tot de meer optimistische generatie Y, zal Generation Z waarschijnlijk nogal realistisch en individualistisch zijn.Je weet dat er een onzekere toekomst aankomt.De McDonalds -trainingstudie die in 2013 werd uitgevoerd, toonde aan dat 62 % een permanente baan zou willen hebben om 58 % nadruk te leggen op plezier met je werk en dat slechts 43 % van het succes belangrijk is op het werk.

In het Spiegel -interview leidde Daimler Wilfried Porth, net als Daimler, zich voor Generation Z.Porth beschrijft de leden van Generation Z als permanent online 'om zichzelf te presenteren en ideeën uit te wisselen met vrienden.' Daimler profiteerde hiervan en liet de stagiairs via WhatsApp melden over hun dagelijkse werk.Dit initiatief werd goed ontvangen.Porth: “Een uitgesproken verlangen naar beveiliging wordt toegevoegd aan de Z -leerlingen.Er is een opvallend aantal van wie hun leven vroeg wil plannen, een gezin gevonden, een huis bouwen.Dit is echter een zeer Duitse overweging: het is heel anders in Azië of in de Verenigde Staten. ”

Generation Y, Generation X, Generation Z - Definition & Übersicht (8)

Waarom is het belangrijk om de kenmerken van verschillende generaties te kennen?

Respect en manieren

Vier tot vijf generaties zullen vandaag en in de komende jaren tegelijkertijd werken.Generaties moeten de eigenaardigheid en het resultaat onderscheidenConflicten.Hier is een voorbeeld: voor Sarah van Generation Y loopt communicatie op ooghoogte, je doet het en hecht niet veel nadruk op formaliteit.Vanwege deze informele transacties voelt Sarah zich comfortabel in haar werkomgeving.Dit vindt dit echter onaanvaardbaar uit de generatie van de babyboomers, omdat hij het ervaart als een vernederend en onnodig wanneer jongere collega's dozijn.Als Sarah zich aanpast aan iets meer formele douane, dan vindt Norbert het respectvol, maar Sarah beschouwt dit als een afstand.

Waarden en motivaties

Bij het omgaan met de generaties is het echter belangrijk om meer te begrijpen en op te lossen dan alleen conflicten.De verschillende waarden van verschillende generaties spelen in elk bedrijfsgebied.De generatie heeft totaal verschillende ideeën over welk succes voor hen betekent en welke doelen ze willen bereiken.Sommigen willen een hoge status, een bedrijfsauto, maar anderen hechten er geen waarde aan, maar willen zichzelf realiseren en zich op hun gemak voelen.Vanwege deze ongelijke motivaties heeft u verschillende prikkels nodig om optimaal uit te voeren.

De manier waarop generaties communiceren en in wat voor soort teamwerk u het beste kunt werken, moet zich bewust zijn van het leiderschap om succesvolle teams te kunnen vormen.

Generation Y, Generation X, Generation Z - Definition & Übersicht (9)

Hoe bedrijven de kansen van de diversiteit kunnen gebruiken

Human Resources Strategie

Het begrijpen van de verschillende behoeften van de generaties is erg belangrijk voor het succes van een bedrijf.Het begint met de Derhuman Resources -strategie.

De kanalen worden bereikt via de potentiële werknemers zijn verschillend;Norbert kijkt nog steeds naar de advertenties van vacatures in de krant, Sarah is ook op zoek naar sociale media.De toespraak is ook ontworpen volgens de motivatiefactoren van een generatie.In tegenstelling tot Norbert is Sarah niet geïnteresseerd in haar eigen kantoor, ze wil weten of ze haar werk met haar privéleven kan verzoenen.

Diversiteit

Bedrijven moeten maatregelen nemen zodat de 4 verschillende generaties tegelijkertijd goed kunnen samenwerken.De verschillen moeten worden gebruikt in plaats van te streven naar een standaardisatie.Diversiteit is ook een succesfactor in termen van leeftijd: veel kan worden geleerd van de ervaren generaties, de jongere generaties zijn een beetje creatiever en moediger, en daarom moeten bedrijven goed gemixte teams bieden.

Arbeidsvoorwaarden

Het aanpassen van de arbeidsomstandigheden is een andere maatregel om generaties met succes te beheren.Dit kan bijvoorbeeld zodanig worden ontworpen dat jongere generaties flexibele werktijden of werk worden aangeboden.Andere omstandigheden zijn belangrijker in oudere generaties.

Hier is een voorbeeld van Daimler: ".. De jongens eisen veelFeedbackEén, maar ik denk niet dat ze alleen lof verwachten.Dat is een culturele verandering.Dit is nieuw, vooral voor veel ingenieurs die niet graag grote woorden maken.We hebben daarom verplichte interviews met medewerkers opgezet: onze managers en werknemers ruilen regelmatig ideeën uit over wat ze leuk vinden op het werk en waar verbeteringspotentieel zijn - in beide richtingen. ”

Begrip

Wat is vooral belangrijk:

Het bedrijf moet mensen van verschillende generaties in staat stellen elkaar goed te leren kennen en te begrijpen wat elke generatie heeft.Dit komt dichterbij en dat heeft op zijn beurt zeer positieve effecten op de organisatie, processen en communicatie.

Generation Y, Generation X, Generation Z - Definition & Übersicht (10)

Tips voor het succesvolle beheer van verschillende generaties

Wat kunt u specifiek doen om verschillende generaties in uw bedrijf met succes te beheren?

  • Organiseer lezingen en webinars voor managers over de eigenaardigheden van de generaties!
  • Zorg ervoor dat het onderwerp van generatiebeheer een integraal onderdeel zal worden in de ontwikkeling van uitvoerende macht en in kwalificatieprogramma's.
  • Mentoringprogramma's en activiteiten in alle generaties moeten het dagelijks leven zijn!Dit is de enige manier om de jongens de ervaring van ouderen te gebruiken en het element van werknemers stopt niet in hun ontwikkeling.
  • Voer generatieworkshops uit!Due Generation Workshops op het bedrijf en op teamniveau bieden:
    • Betere perceptie van typische vooroordelen op Generation Z, Generation Y, Generation X en de Baby Boomers.
    • Hoger bewustzijn van de verschillen en overeenkomsten van de verschillende generaties.
    • Beter focus op de detectie en het gebruik van de speciale sterke punten en potentieel in gemengde leeftijd.
    • Hogere wederzijdse waardering en effectievere samenwerking in een multi-generation team.
    • Succesvolle leiderschap en betere resultaten in de generatiemix.

Wat wij u aanbieden

Wil je dieper in op het onderwerp van generaties?Prachtig!

    • We bieden een vermakelijke lezing van 90 tot 120 minuten (afhankelijk van het evenement) waarin de generaties, hun waarden, hun manier van communiceren en manieren worden besproken.
    • We bieden dagseminars over de generaties.

Bronnen en materialen op het net

Ben je geïnteresseerd in generaties?Vervolgens hebben we verschillende artikelen, boeken, video's en studies samengesteld die het lezen waard zijn waarin u kunt lezen.Heb er veel plezier mee!

Maakt u zich ook bezig met aantrekkelijk voor verschillende generaties als bedrijf?We helpen u:Werkgeversbranding

Kritiek op de conceptgeneratie, Pro & Contra

Interview met Marcel Schütz:

Een interview met de jeugdonderzoeker Prof. Klaus Hurrelmann in de Faz:

Details over het werk van Prof. Hurrelmann op Wikipedia:

Een grappig artikel ter wereldVijf Trant -tassen zijn vandaag een generatie:

Generatie Y

Lezing door Dr.Steffi Burkhardt, auteur van het boekDe spinnen, de jongens.Een generatie y.

Een interview met Jutta Rump, professor voor personeelsmanagement en organisatieontwikkeling aan de Ludwigshafen University of Applied Sciences en directeur van het Institute for Werkgelegenheid en Werkbaarheid.De Ox -tour heeft zijn dag gehad:

Twee artikelen over generatie Y in de periode:

Hoe we zullen werken:Tijd

Generatie Y - Wil je ook werken?:Tijd

Generatie Z

Het Spiegel -interview dat in het artikel wordt genoemd met Daimler Human Resources Director Wilfried Porth over hoe Daimler zich voorbereidt op Generation Z.

Generaties overzicht

Literatuur:

  • Personeelsverwerving bij de weerspiegeling van de generatievariëteitDoor Isabelle Latz
  • De spinnen, de jongens.Een generatie yVonsteffi Burkhardt
  • Van babyboomers tot generatie Z: de juiste behandeling van verschillende generaties in het bedrijfDoor Martina Mangelsdorf
Generatie Y, Generation X, Generation Z - Definitie en overzicht (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Sen. Emmett Berge

Last Updated:

Views: 6396

Rating: 5 / 5 (80 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Sen. Emmett Berge

Birthday: 1993-06-17

Address: 787 Elvis Divide, Port Brice, OH 24507-6802

Phone: +9779049645255

Job: Senior Healthcare Specialist

Hobby: Cycling, Model building, Kitesurfing, Origami, Lapidary, Dance, Basketball

Introduction: My name is Sen. Emmett Berge, I am a funny, vast, charming, courageous, enthusiastic, jolly, famous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.